Pin It

Ενδοδαπέδια θέρμανση

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Ενδοδαπέδια θέρμανση. Κορυφαία  υλικά με την εγγύηση της REHAU.

REHAU-logo

Προετοιμασία εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης ώστε να επηρεάζει άμεσα όλο τον προγραμματισμό των υπολοίπων οικοδομικών εργασιών οι οποίες επιβάλλεται να έχουν ολοκληρωθεί εφόσον θέλουμε να προχωρήσουμε σωστά και χωρίς προβλήματα στην εφαρμογή της μελέτης.

Επιχρίσματα. Πρέπει έχει ολοκληρωθεί το στάδιο του σοβατίσματος, ώστε να μπορεί το συνεργείο μας να λειτουργήσει ανεπηρέαστο από προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από τις παράλληλες εργασίες.

Κουφώματα-μαρμαροποδιές. Πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι μαρμαροποδιές και τα πλαίσια των εξωτερικών κουφωμάτων. Πρέπει να χτιστούν «κόντρες» από τούβλα ή μπετόν στα σημεία τα οποία τερματίζει η θέρμανση δαπέδου (ντουλάπες, τζάκια κλπ)

Υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υδραυλικές εργασίες ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχει δοθεί στην τοποθέτηση των σιφονιών δαπέδου της αποχέτευσης.

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και να έχει γίνει έλεγχος πως όλες οι καλωδιώσεις που σχετίζονται με την ενδοδαπέδια θέρμανση έχουν τοποθετηθεί στα κατάλληλα σημεία.

INTERPLAST-LOGO

Αλφάδιασμα πλάκας και καθαρισμός. Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνται αποκλίσεις στην πλάκα από την κατασκευή της οπότε πρέπει να γίνει χύτευση τσιμεντοκονίας ισοστάθμισης για να διορθωθούν οι αποκλίσεις αυτές ή τυχόν προεξοχές που έχουν προκύψει από άλλες εργασίες. Επίσης πρέπει να καθαριστούν όλες οι επιφάνειες στις οποίες θα γίνει η εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης

endosyllektis-thermansi

Τοποθέτηση συλλεκτών. Η εγκατάσταση ξεκινάει με την τοποθέτηση των συλλεκτών στους πίνακες διανομής οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις που έχουν προδιαγραφεί από την μελέτη.

perimetriki-tainia-thermansi

Τοποθέτηση περιμετρικής ταινίας. Στην συνέχεια τοποθετούμε την περιμετρική ταινία κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς των εξωτερικών τοίχων και όλων των εσωτερικών τοίχων όπως επίσης και σε εσωτερικές κολώνες θερμαινόμενων χώρων που δεν εφάπτονται σε τοιχοποιίες. Η περιμετρική ταινία χρησιμεύει κυρίως στην προστασία των δομικών στοιχείων από τις συστολοδιαστολές του θερμαινόμενου δαπέδου.

Τοποθέτηση αρμών διαστολής. Μετά την τοποθέτηση της περιμετρικής ταινίας οι υδραυλικοί δημιουργούν αρμούς διαστολής με την εγκατάσταση ειδικού φιλέτου αρμού σε όλα τα σημεία που χρειάζεται και τα οποία καθορίζονται από την μελέτη.

morfoplaka-thermansi

Τοποθέτηση μορφοπλάκας. Το συνεργείο μας τοποθετεί τα τεμάχια της μορφοπλάκας με μεγάλη προσοχή ξεκινώντας από τις γωνίες των θερμαινόμενων χώρων.

endosolinas-thermansi-dapedou

Τοποθέτηση σωλήνα. Για την τοποθέτηση του σωλήνα επιλέγουμε μαίανδρο διάστρωσης σαλιγκαροειδή, έτσι ώστε δίπλα σε κάθε προσαγωγή νερού να υπάρχει και μία επιστροφή, γεγονός που μας εξασφαλίζει ενιαία θερμοκρασία δαπέδου και κατά συνέπεια ομοιόμορφη θερμοκρασία χώρου. Τα μήκη των κυκλωμάτων έχουν καθοριστεί κατά την μελέτη με βάση τις ανάγκες θέρμανσης των χώρων αλλά και περιορισμών σε σχέση με την μέγιστη επιτρεπόμενη πτώση πίεσης ανά μέτρο σωλήνα και την μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία επιφάνειας ανάλογα με το είδος του χώρου.

Επίσης, τοποθετούμε σπιράλ προστασίας σε όλα τα σημεία που προδιαγράφονται από την μελέτη. Έχοντας ολοκληρώσει την διάστρωση των κυκλωμάτων προχωρούμε σε λεπτομερή επιθεώρηση όλης της εγκατάστασης με ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία αλλαγής κατεύθυνσης και στους αρμούς διαστολής.

ΔΟΚΙΜΗ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Δοκιμή δικτύου. Μετά το τέλος της εγκατάστασης των σωληνώσεων οι τεχνικοί μας προχωρούν στην διαδικασία πλήρωσης η οποία γίνεται με νερό δικτύου, από τις βαλβίδες πλήρωσης των συλλεκτών. Αφού εξαερώσουμε όλα τα κυκλώματα, στην συνέχεια πρεσάρουμε το δίκτυο εφαρμόζοντας πίεση τριπλάσια από την αναμενόμενη πίεση λειτουργίας. Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα μειώνουμε την πίεση του δικτύου στο 60% και το αφήνουμε σε αυτό το επίπεδο για να προχωρήσουμε στην χύτευση της τσιμεντοκονίας επικάλυψης.

Χύτευση τσιμεντοκονίας. Η τσιμεντοκονία επικάλυψης έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η αναλογία των υλικών της είναι συγκεκριμένη. Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο πραγματοποιεί την συγκεκριμένη εργασία με υπευθυνότητα, ακολουθώντας πιστά τους σχετικούς κανονισμούς ώστε να παραδώσει την τελική επιφάνεια σε άψογη κατάσταση στο επόμενο συνεργείο.

Ξήρανση τσιμεντοκονίας. Μετά την τοποθέτηση της τσιμεντοκονίας επικάλυψης προχωρούμε στην διαδικασία ξήρανσής της, η οποία γίνεται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορά την φυσική αφύγρανση κατά την οποία αφήνουμε την τσιμεντοκονία ελεύθερη για τουλάχιστον 21 ημέρες ώστε να αποβάλλει την υγρασία της στο περιβάλλον ενώ φροντίζουμε να προστατεύσουμε τον χώρο από καιρικά φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά την εγκατάσταση.

Στο δεύτερο στάδιο και μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του λεβητοστασίου κάνουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να πραγματοποιηθεί και η τεχνητή αφύγρανση η οποία διαρκεί περίπου 7-8 ημέρες.