Pin It

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Στη συνέχεια, οι υδραυλικοί μας μεριμνούν ώστε στα σημεία αυτά να τοποθετηθεί κάποιο υλικό (συνήθως φελιζόλ), το οποίο θα αφαιρεθεί μετά την ολοκλήρωση των μπετών και, ως αποτέλεσμα, θα έχουμε την δημιουργία των τρυπών απ’ όπου θα περάσουν οι αποχετεύσεις χωρίς να χρειαστεί στο μέλλον να κοπούν πλάκες των ορόφων. Ομοίως, εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα, τοποθετούμε υπόγειο αποχετευτικό δίκτυο σωληνώσεων και αναμονών το οποίο επίσης θα χρησιμοποιηθεί μετά την θεμελίωση αποφεύγοντας έτσι σκάψιμο της πλάκας του υπογείου.

ipogeio-diktyo-apoxeteusi
Διαφορετικά, παράλληλα με την εγκατάσταση της ύδρευσης οι υδραυλικοί μας προχωρούν στην τοποθέτηση των σωλήνων και όλων των απαραίτητων υπολοίπων υλικών (σιφώνια, φρεάτια, αντλίες, σχάρες, κτλ), που θα δημιουργήσουν το δίκτυο αποχέτευσης του σπιτιού σας, το οποίο αποτελείται από την αποχέτευση ακαθάρτων και την αποχέτευση όμβριων (βρόχινων) νερών.

Όλες οι κάθετες τρύπες της εγκατάστασης γίνονται με καροτιέρα, δηλαδή, ειδικό εργαλείο υγρής κοπής (apoxeteusi_karotiera), το οποίο λειτουργεί χωρίς κρούση και δεν προκαλεί φθορές στο μπετόν, όπως το κλασσικό κομπρεσέρ ώστε να επιβαρύνεται όσο το δυνατόν λιγότερο η στατική αντοχή του κτιρίου.

Για την αποχέτευση χρησιμοποιούμε σωλήνες και εξαρτήματα pvc άριστης ποιότητας και αντοχής τα οποία τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουμε:

Ασφάλεια, καθώς κάνουμε και ελέγχουμε όλες τις συνδέσεις των σωληνώσεων ώστε να αντέχουν σε αλλοιώσεις στο πέρασμα του χρόνου.

Ελαχιστοποίηση θορύβων.

Καλαισθησία, καθώς τοποθετούμε τις υδρορροές με τέτοιο τρόπο ώστε να αρμόζουν στην υπόλοιπη κατασκευή. (ydroroes1)

apoxeteusi-tsimentarisma

Λειτουργικότητα καθώς το διαμέτρημα και οι κλίσεις των σωληνώσεων ελέγχονται πριν τοποθετηθούν και στη συνέχεια τσιμενταριστούν για επιπλέον προστασία.

Ευκολία συντήρησης και επέκτασης, καθώς τοποθετούμε τάπες και φρεάτια επίσκεψης εκεί που χρειάζεται, αλλά και σιφώνια δαπέδου πολλών αναμονών στα μπάνια.

Άνεση, καθώς τοποθετούμε τα είδη υγιεινής στις σωστές θέσεις (εφ’ όσον το επιτρέπει ο χώρος).

Όταν η οικοδομή πλησιάζει στο τέλος της και πρέπει να διαμορφωθούν οι εξωτερικοί χώροι, κατασκευάζουμε το εξωτερικό δίκτυο σωληνώσεων της αποχέτευσης, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλα τμήματα σχεδόν οριζόντιων σωλήνων εντός του εδάφους και με τα απαραίτητα φρεάτια. Φροντίζουμε, ώστε οι θέσεις των φρεατίων, οι διαδρομές και η ρύση των σωλήνων να είναι οι κατάλληλές για την αποφυγή συσσώρευσης ρύπων, που μπορεί να φράξουν την αποχέτευση των ακαθάρτων ή των όμβριων νερών, αλλά και της εύκολης πρόσβασης για καθαρισμό.

Όπου απαιτείται, χρησιμοποιούμε ειδικούς σωλήνες πολυπροπυλενίου (PP), σχεδόν άθραυστους και εξαιρετικής αντοχής σε μηχανικές καταπονήσεις. Όσον αφορά στα όμβρια, φροντίζουμε να απομακρύνονται έως το οδόστρωμα (εντός του πεζοδρομίου) και όχι στον περιβάλλοντα χώρο, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό.

Επιπρόσθετα, στην κατάληξη της κεντρικής αποχέτευσης ακάθαρτων τοποθετούμε πάντα μηχανοσίφωνα, ο οποίος απομονώνει τις οσμές του βόθρου ή του δικτύου αποχέτευσης πόλεως από την εσωτερική εγκατάσταση. Ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση, στηρίζουμε και τσιμεντάρουμε τους σωλήνες για μέγιστη προστασία.

Είναι, τέλος, σημαντικό ότι, διαθέτουμε την τεχνογνωσία, ώστε να υποστηρίξουμε την εγκατάσταση αποχέτευσης ειδικών υποδομών όπως βιολογικοί καθαρισμοί, πισίνες, αντλιοστάσια, αποστράγγιση στεγανολεκανών.